Farmacie Mea #1 Farmacia în Română
Telefon ROMÂNIA:
Număr telefon internațional :
Sexul masculin
PRET IEFTIN
Pastile din DE

Plasează comandă online

Vă mulțumim pentru încrederea acordată farmaciei noastre și vă invităm să plasați o comandă pentru a va bucura de produsele disponibile pe site. În rândurile de mai jos, va prezentăm procesul de comandare online. Înainte de a începe, dorim să evidențiem că misiunea noastră este de a va întrece așteptările cu produse la preturi și pachete irezistibile. Acestea fiind spuse, parcurgeți seria noastră de Q&A cu privire la pașii de urmat.

Cum comand produsele pe care le doresc?

Întregul proces este relativ simplu. Aveți nevoie de acces la un computer sau laptop cu conexiune la internet. Pasul următor este să accesați site-ul nostru din browser-ul dorit (ex. Google, Mozilla, Explorer), după care vă creați un cont virtual care va permite accesul la întreaga noastră gamă de produse. Dați click pe “Creează cont” și adăugați în căsuțele goale câteva informații personale. Căsuțele marcate cu o steluță indică faptul că datele respective sunt obligatorii. Acestea ar putea fi numele dvs complet, adresa unde locuiți, email-ul, și o parolă la alegere. Veți primi un email de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a finaliza procesul de autentificare. O dată confirmat, va puteți loga și începe cumpărăturile.

Ce metode de plata am la dispoziție?

Pentru a ne asigura că aveți parte de o experiență intuitivă la noi pe site, dispunem de cea mai sigură metodă de plată: plata prin card bancar emise de Visa, American Express, sau Mastercard. Am luat această decizie deoarece susținem transparență și considerăm tranzacțiile bancare directe că fiind o metodă sigură și eficientă. Totodată, în cazul unui retur (deși sperăm să fiți mulțumiți) va returnăm banii în cel mai scurt timp.

Care este limita de pilule/pastile acceptată?

Nu avem limite pre-stabilite, deși nu uitați că majoritatea medicamentelor noastre conțin substanțe active pe bază de nitrați. Termenele de valabilitate diferă între 2 și 3 ani. Deși este alegerea dumneavoastră să comandați câte pachete sau cutii doriți, nu le luați dacă nu intenționați să le consumați în timp util. Va sfătuim să nu depășiți doză recomandată de specialist. Dacă aveți îndoieli și nu știți cât trebuie să luați, contactați-ne și în funcție de condiția dvs fizică va sărim în ajutor cu îndrumări utile.

Există posibilitatea anulării unei comenzi?

Desigur. Această posibilitate există, deși anularea presupune anumite condiții ce trebuie îndeplinite. Dacă observați în timp de 24 de ore că ați comandat produse greșite, va rugăm să ne contactați în vederea unei posibile anulări. Din păcate, nu se mai pot contramanda comenzi expediate către curier. În acest caz, puteți refuza coletul. Nu desigilați pachetele dacă plănuiți să le returnați deoarece politica companiei nu ne îngăduie să le primim dacă au fost deschise.

Când pot intra în posesia comenzii?

Depinde de orașul, respectiv satul sau comuna. Livrarea se face în decurs de șapte zile lucrătoare de la confirmare. Deși timpul se prelungește dacă ați ales metoda standard (până la 21 zile). Doar coletele în regim expres ajung mai rapid la domiciliu. Alți factori ce ar putea periclita intervalul sunt disponibilitatea unui produs pe stoc sau în depozit, firma de curierat aleasă, dar și condițiile meteo.

Oferiți discount-uri sau cupoane de reducere?

Bineînțeles. Ne place să ne ținem clienții cât mai aproape cu fidelizari periodice. Venim în întâmpinare cu numeroase tipuri de reduceri incluzând: discount-uri când se depășește o anumită suma la cumpărare dar și bonificații sezoniere la cele mai îndrăgite produse. În general, acestea se aplică la checkout. Folosiți codul promoțional primit pe email în căsuța dedicate reducerilor în “Coșul” virtual.

Pot comanda prin telefon?

Nu. Verificarea telefonica a identității este mult prea complex și nu dispunem de personalul necesar asigurarea unei experiente fluide și rapide. Optimizarea virtuala a comenzilor este mult mai rapidă; astfel, echipa din spatele platformei web se poate focusa 100% pe restocare periodică pentru un maximum de randament și operativitate.

Plata cu cardul bancar respinsă - care ar fi motivele?

E posibil să nu fi avut suma necesară disponibilă în contul furnizat în momentul efectuării comenzii. Sau, cardul dvs dispune de o limită de cheltuieli zilnice ce nu poate fi depășită. Indiferent de motiv, sunați un operator al băncii pentru a afla detalii. Cereți în mod expres ridicarea limitei în încercați din nou. Foarte rar s-ar putea sa întâmpinați probleme datorita unor setări de mentenanță.

Contul meu Contul meu

Folosim cookies pentru a îmbunătăți utilizarea și funcționalitatea site-ului nostru. Prin continuarea navigării pe site acceptați modul în care folosim cookies.

Am înțeles